صنعت لیزینگ یکی از موثرترین صنایع جهان است
مدیرعامل بانک صنعت ومعدن:
صنعت لیزینگ یکی از موثرترین صنایع جهان است
صنعت لیزینگ با نرخ فزاینده ای در حال گسترش است و همواره با ارائه ابزارهای جدید و نوین سعی بر حفظ جایگاه خود در بازار رقابتی سیستم تأمین منابع مالی دارد.
حسین مهری که در جلسه معارفه داریوش سهرابی به عنوان عضو جدید هیأت مدیره لیزینگ صنعت ومعدن سخن میگفت، با بیان این مطلب افزود: در شرایط جدید، فرصتها و تهدیدها به سرعت ظهور پیدا میکنند و باید در چنین شرایطی قدرت و سرعت سازگاری ما با محیط افزایش یابد و باید با تنوع محصول و توجه به نیازهای جامعه، نوآوری داشته باشیم تا بتوانیم به توسعه پایدار صنعتی دست یابیم.
وی با پرداختن به موضوع تقویت صنعت لیزینگ، به اهمیت ضرورت همکاری هرچه بیشتر بانکها و لیزینگها برای توسعه و رشد اقتصادی اشاره کرد.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن گفت: قدمت صنعت لیزینگ بسیار طولانی است و همگام با رشد و توسعه جوامع بشری، توسعه یافته است و به راحتی میتوان دریافت که بین میزان توسعه و شکوفایی اقتصاد جوامع و توسعه صنعت لیزینگ رابطه ای مستقیم وجود دارد.
وی تأکید کرد: فعالان صنعت لیزینگ باید بدانند آینده این صنعت به نحوه نگرش و فعالیت آنها وابسته است لذا باید برنامه ای برای بالا بردن سطح آگاهی جامعه نسبت به مزایای استفاده از این صنعت طراحی نمایند و زیرساختهای لازم را برای توسعه هرچه بیشتر استفاده از این صنعت، بهخصوص در تأمین مالی ماشینآلات و تجهیزات صنعتی که میتواند باعث رشد اقتصاد جامعه و به تبع آن افزایش رفاه اجتماعی شود را فراهم نمایند.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن گفت: یکی از مهمترین مسائلی که برای توسعه هر جامعه مطرح است رشد اقتصادی آن جامعه میباشد که در گرو اجرای پروژههای سرمایهگذاری از جمله پروژه های نیروگاهی، پتروشیمی،عمرانی و… میباشد. لازم به ذکر است که برای اجرایی شدن این پروژه ها باید بهترین و کاراترین شیوه تأمین مالی برگزیده شود، تا در کوتاهترین زمان و با کمترین هزینه به بیشترین بازدهی دست یابند. سیستم تأمین منابع مالی کشورهای مسلمان عمدتا به دو دسته صنعت بانکداری و صنعت لیزینگ تقسیم میشود، صنعت لیزینگ به دلیل خاصیت غیر ربوی خود توانسته در این کشورها جایگزین سایر روشهای ربوی معمول گردد.
وی افزود: صنعت لیزینگ یکی از مؤثرترین صنایع جهان است و میتواند برای تأمین مالی طیف وسیعی از پروژه ها و کالاهای سرمایه ای بادوام مورد استفاده قرار گیرد. لیزینگ با تأمین مالی این پروژه ها و عملی ساختن آنها به افزایش اشتغال و درآمد جامعه، قدرت خرید افراد، رشد و توسعه اقتصادی و همچنین افزایش تولید ناخالص ملی و … کمک میکند و میتواند حرکت چرخه تولید را تسریع بخشد.
وی در ادامه به شرایط خاص اقتصد کشور در حال حاضر، اشاره کرده و بیان داشت: در چنین شرایطی، سیستم تأمین منابع مالی وظیفه خطیری را به عهده دارد، بانکها و سایر بنگاههای تأمین مالی بهخصوص لیزینگها باید بتوانند با برنامه ریزی منسجم برای خروج اقتصاد از بحران و رکود قدم بردارند و این تنها در شرایطی ممکن خواهد شد که هریک از این نهادها با بهکارگیری تمام قوا برای احیای صنایع مولد و رونق اقتصادی تلاش نمایند.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن تصریح کرد: این مسئله به اشتباه در اذهان عموم جا افتاده که حضور و فعالیت شرکتهای لیزینگ میتواند با صنعت بانکداری تداخل داشته باشد، باید تأکید کنم که این مطلب به هیچ عنوان صحت ندارد، در جوامع توسعه یافته این دو صنعت همواره مکمل یکدیگر بودهاند و فعالیت آنها برای رسانده جامعه به توسعه همپوشانی داشته و همواره در یک جهت حرکت نمودهاند. بانکها به دلیل مکانیزم خاصشان معمولا دارای سطح سرمایه و نقدینگی بالاتری از لیزینگها میباشند و این خود میتواند زمینهای برای همکاری لیزینگها و بانکها باشد، لیزینگها میتوانند با استفاده از منابع مازاد بانکها در قالب دستورالعمل های مربوطه به فعالیت تأمین مالی واحدهای صنعتی و تولیدی و … بپردازند و علاوه بر کمک به رشد صنایع به درآمدزایی دست یابند.
وی تأکید کرد: ازجمله موارد دیگر که لیزینگ ها و بانک ها می توانند با هم مراوده مالی داشته باشند در قالب قراردادهای عاملیت می باشد در این حالت لیزینگ به عنوان بازوی عملیاتی بانک وارد عمل شده و در ازای انجام موضوع مورد توافق در قرارداد کارمزدی دریافت مینمایند.